Nieuwe identiteit en website Schweigman&

Het is zover: onze nieuwe website is live! De ontwerpers van HOAX hebben ons de afgelopen maanden geholpen met de ontwikkeling van een nieuwe visuele identiteit en website. Zij hebben onze werkwijze, de fenomenologie, hierbij als uitgangspunt genomen. Schweigman& werkt vanuit een fenomeen zoals een hoek, cirkel, draaibeweging of val. In de vormgeving gaat HOAX ook uit van dat fenomeen in zijn meest pure essentie, ontdaan van álle detail, inhoud en context.

Als uitgangspunt neemt HOAX de monoliet: een rechthoekig vlak. Deze strakke basisvorm wordt gecombineerd met een uitgesproken lettertype waarin titels een bepaalde logowaarde krijgen. Het resultaat is eigenlijk heel basic, maar toch opvallend en avontuurlijk. Voor het publiek is de nieuwe identiteit meteen herkenbaar.

Sven Gerhardt, ontwerper bij HOAX vertelt: “Tijdens een voorstelling van Schweigman& wordt de bezoeker in een wonderlijke, ontregelende wereld uitgenodigd om opnieuw te kijken, denken en ervaren. Schweigman& speelt een spel met de zintuigen en de waarneming en spreekt de laag van het onderbewuste aan. Deze ervaring is het sterkst wanneer men zonder verwachtingen instapt en zich laat verrassen en verleiden.

Dit fenomeen wordt vervolgens procesmatig, laag voor laag, tot zijn essentie afgepeld

Na uitgebreid onderzoek vonden we het antwoord in de fenomenologische werkwijze van Schweigman& waarin een alledaags verschijnsel – bijvoorbeeld aarde, lucht, een draaibeweging of een hoek – dient als uitgangspunt. Dit fenomeen wordt vervolgens procesmatig, laag voor laag, tot zijn essentie afgepeld. Hetzelfde doen we in de visuele identiteit door een vorm die ontdaan is van alle detail, inhoud en context te onderwerpen aan ditzelfde fenomeen. Zo creëren we per voorstelling een minimalistische uitvergroting van het fenomeen die veel ruimte overlaat voor de verbeeldingskracht van de kijker. Om deze redenen maken we in de campagnes geen gebruik van fotografie, hoe esthetisch de voorstellingen van Schweigman& ook zijn.”

drieluik

HOAX voorziet momenteel ook de voorstellingen uit het verleden van deze nieuwe stijl met de monoliet. Houd de website dus in de gaten voor gloednieuwe campagnebeelden van eerdere voorstellingen als Spiegel, Erf, Grond of Dooier!

Deel Facebook Twitter LinkedIn Email