In memoriam: Harm Lambers

Onze zeer gewaardeerde collega Harm Lambers (Theater Kikker) is overleden. We hebben met Harm altijd zeer fijn samengewerkt dus toen dit nieuws ons bereikte waren we erg geraakt. Harm was genereus, hij ging met volle overgave voor ons als makers, was een goede sparringpartner en deed altijd zijn best om voor elkaar te krijgen wat vanuit de inhoud noodzakelijk was. Ook als dit niet de makkelijke weg was. Dit commitment maakte hem een bevlogen en betrouwbare partner.

Boukje Schweigman: “Ik leerde hem kennen toen hij nog bij Kikker werkte. Ik voelde me door hem welkom om als maker in Utrecht te gaan vestigen. Hij dacht graag met ons mee. Ik zie ons nog zitten in het kantoortje daarboven, al die trappen op. En maar kletsen….plannen maken…Hij hield echt van experimenteel theater en was heel eerlijk over wat hij interessant vond. Hij was fan van Nieuw West met Marien Jongewaard. En dat verbaasde me niet want ik herkende wel iets van Marien zijn intensiteit in deze Harm die daar tegenover me zat. Of die ik later nog vaak met z’n gebogen rug en z’n shaggie in zijn hand overal zou tegenkomen en steeds weer met hem in een bevlogen conversatie belandde.

In theater Kikker hebben we op een heel mooie manier Het Universum van Schweigman& kunnen neerzetten, waarin we het hele theater bezetten met meerdere voorstellingen en installaties uit ons oeuvre. Toen hij naar Podium Hoge Woerd ging mochten we gelijk Curve daar buiten neerzetten en later heeft hij het mogelijk gemaakt dat Wiek op locatie in Leidsche Rijn kon spelen. Toen hij aankondigde te stoppen, baalden we al dat hij als trouwe partner uit het Utrechtse theater veld zou stappen. We waren er van overtuigd dat we hem nog vaak zouden zien en spreken. Dat hij nu al uit het leven zou stappen hadden we toen niet voorzien en zeker niet gewenst. We zullen deze bijzondere en bevlogen man missen. We wensen zijn geliefden en kinderen veel sterkte met dit verlies.”

Deel Facebook Twitter LinkedIn Email