Programma Internationale Vrouwendag

Op 8 maart is het internationale vrouwendag!

Uiteraard willen we dit met elkaar vieren, en niet enkel met een bezoek aan de voorstelling Eros.
Naast het voorstellingsbezoek bieden wij op 8 maart een verdiepend programma aan, waarin er samen gedeeld, bewogen, gegeten, gedanst en geïnspireerd wordt. Susan Smit is erbij als speciale gastspreker. 

Programma Internationale Vrouwendag 2023:

14.00 – 17.00  Eros Masterclass (uitverkocht)

In de masterclass van Eros-performers Lysanne van Berlo en Ibelisse Guardia Ferragutti, staan vrouwelijke kracht en levensenergie centraal. Hoe kun je die kracht omarmen en plezier krijgen in je eigen sensualiteit? De workshop is voor iedereen; doe mee en gooi je remmen los.

Let op: er is plek voor maximaal 15 deelnemers, schrijf je dus snel in

Kosten:            €49,-
Voor wie:         16+, geen danservaring vereist
Locatie:           Locomotiefstraat 8, Utrecht (zelfde als de speellocatie van Eros)
Aanmelden: Reserver hier je plek!
De workshop is zowel in het Nederlands als Engels. Het is geschikt voor iedereen: m/v/x: wees welkom.

17:30               Gezamenlijk diner en verdiepend gesprek met Susan Smit en Boukje Schweigman

Op Internationale Vrouwendag voelen we ons extra verbonden met elkaar. Die verbinding vieren we graag door middel van een gezamenlijke avondmaaltijd. Kom alleen of met een vriend(in) en geniet van een vegetarische maaltijd geserveerd door De Nijverheid.

Blijf daarna lekker zitten voor het verdiepende gesprek met schrijfster Susan Smit en regisseur Boukje Schweigman.

Susan Smit werkte 10 jaar als fotomodel en na haar studie Culturele Studies schreef ze verschillende non-fictieboeken, zes romans, een verhalenbundel en een novelle. Ze schrijft columns voor o.a. Happinez en JAN, recenseert boeken en heeft een online leesclub.
In 2000 schreef ze een artikel over moderne heksen en werd gegrepen door dit fenomeen. Ze deed onderzoek en schreef meerdere boeken over de geschiedenis van de vrouw en heksenvervolgingen in de late middeleeuwen, stortte zich in rituelen en liet zich inwijden als heks. Volgens De Telegraaf slaat zij “een brug tussen spiritualiteit en sensualiteit, tussen hekserij en hoge hakken, tussen kruidenthee en Ebay”. Het werk van Susan Smit is een inspiratiebron geweest voor Boukje Schweigman bij het maken van Eros.
Wees getuige van een vurig gesprek tussen twee bijzondere vrouwen die spiritualiteit en kunst als hun grootste passies beschouwen.

Kosten:            €20,-
Locatie:           De Nijverheid, Nijverheidskade 15, 3534 AZ Utrecht
Aanmelden:    koop hier een kaartje

Geef allergieën en dieetwensen alsjeblieft bijtijds door, door te mailen naar elise@schweigman.org
 Let op: Reserveren voor het diner en verdiepend gesprek kan tot en met zondag 5 maart.

Na afloop van het verdiepende programma in de Nijverheid kun je lopend naar de Locomotiefstraat waar Eros speelt. Na de voorstelling sluiten de we Internationale Vrouwendag feestelijk af met een Afterparty! Plaatjes worden gedraaid door Ibelisse Guardia Ferragutti.

Deel Facebook Twitter LinkedIn Email