Puck Mathot volgt Rachel Feuchtwang op als zakelijk directeur Schweigman&

 

Per 1 april 2023 neemt Rachel Feuchtwang na negen jaar afscheid van Schweigman& als zakelijk directeur. Zij wordt opgevolgd door Puck Mathot, sinds 2018 als hoofd productie aan het gezelschap verbonden.

Rachel Feuchtwang vormde sinds 2014 met Boukje Schweigman de directie van Schweigman&. In april start zij bij Het Nationale Theater als zakelijk leider HNT Producties. Rachel: “Ik kijk met veel plezier terug op een boeiende en bevlogen periode bij een van de mooiste gezelschappen in Nederland. Schweigman& zal altijd een bijzondere plek in mijn hart houden. We hebben zo veel uitzonderlijke ervaringen beleefd, onderling en met het publiek. Ik heb het volste vertrouwen in Puck als mijn opvolger. Zij zal met Boukje en het team weer nieuwe stappen zetten. Die ontwikkelingen zal ik nu van de zijlijn blijven bekijken en meemaken.”

Boukje Schweigman, artistiek leider: “Negen jaar heeft Rachel met verve ons gezelschap geleid en vertegenwoordigd. Ze heeft er een stevige organisatie van gemaakt en daarmee ons werk een duidelijke plek in het veld gegeven. We hebben letterlijk en figuurlijk mooie reizen gemaakt. Nu zij vertrekt, voelt het heel logisch dat Puck Mathot, al jaren hoofd productie binnen Schweigman&, het stokje van Rachel overneemt. Puck en ik kijken er met plezier naar uit om de verdere toekomst samen vorm te geven, waarbij we kunnen rekenen op een geweldig team en kunnen voortbouwen op de stevige basis en de warme overdracht van Rachel.”

Remco van Rijn, voorzitter bestuur: “Wij danken Rachel voor haar onschatbare bijdrage aan Schweigman& in de afgelopen jaren en wensen haar alle goeds in haar nieuwe functie. Het is geweldig dat haar opvolger uit de eigen gelederen komt: als hoofd productie kent Puck het werk van Boukje als geen ander. Ze heeft een goed inzicht in de financiën en de planning, maar ook in de waarden van waaruit het gezelschap werkt. Bij Schweigman& is altijd veel aandacht geweest voor talentontwikkeling, het is een plek waar mensen mogen groeien. Dat Puck nu deze stap zet, voelt daarom op alle fronten als kloppend.”

Over Puck Mathot
Puck Mathot (1972) is sinds 2018 als hoofd productie verbonden aan Schweigman&. Voor haar komst naar het gezelschap was zij vijf jaar lang docent en projectcoördinator aan de Academie voor Theater en Dans te Amsterdam bij de opleidingen Productie Podiumkunsten, Design en Technologie, en Scenografie. Ook was ze gastdocent aan de faculteit Kunst&Economie van de HKU en coördinator van de MA Reinventing Daily Life aan het Sandberg Instituut. Daarvoor was ze onder meer hoofd productie bij Het Lab Utrecht en productieleider bij Dogtroep.

Deel Facebook Twitter LinkedIn Email