Curve is terug!

Curve is terug!

In 2015 maakte Schweigman& samen met kunstenaar Cocky Eek en Martin Franke van Het Houten Huis de duizelingwekkende installatie Curve. Deze werd door pers en publiek zeer goed ontvangen en speelde op meerdere festivals in Nederland en Vlaanderen.

“Overgave lijkt het sleutelwoord, want elk einde is een nieuw begin, zoals elke nacht wordt opgevolgd door de dag. Het leven bestaat uit een opeenvolging van cyclussen.
Tijdens de wandeling in de curve ervaart de bezoeker dat gegeven aan den lijve.”
– Theaterkrant

Toen verdween Curve vervolgens voor onbepaalde tijd de opslag in, totdat Cocky een project deed in Het Lage Noorden en daar in gesprek met de bezielende krachten achter die plek, Stefan en Sandra, tot de conclusie kwamen dat de legendarische Curve daar perfect zou passen. Krachten werden gebundeld, Hi-Lo sloot aan om het mogelijk te maken, het stof werd eraf geblazen, een nieuw midden ontwikkeld, Rutger Zuydervelt alias Machinefabriek maakte een nieuwe muziekcompositie en nu is het dus zo ver.

Meemaken?
Van 22 juni t/m 24 augustus staat Curve in Het Lage Noorden, een wonderschone locatie aan de waddenkust in het Friese Marrum. Het Lage Noorden is een heel bijzondere kunstenaarsplek in een weids landschap direct aan de waddenkust. Een ultieme plek om je terug te trekken of om je juist te laten inspireren door de aanwezige kunst en momenten van ontmoeting. Je kan er ook dineren en overnachten in een van de verblijven of op de camping. Maak er deze zomer een bijzonder uitje van! 

Ook is het mogelijk om met een groep te komen; dan kunnen ze op de gewenste tijd de Curve voor je openen en/of een diner verzorgen. In deze periode zal op deze locatie ook werk van inflatable kunstenaar Wies Noest tentoongesteld worden. Voor vragen of reserveringen, ook voor diner en verblijf, ga je naar www.hetlagenoorden.nl. Echt een aanrader, hier wil je zijn!

Eind augustus reist de installatie door naar festival Into The Great Wide Open op Vlieland.

Deel Facebook Twitter LinkedIn Email