Positief advies van FPK en Gemeente Utrecht

Positief advies van FPK en Gemeente Utrecht

Goed nieuws want Schweigman& heeft een positief advies ontvangen van Fonds Podiumkunsten. Eerder ontvingen we ook al het positieve advies van de Gemeente Utrecht, die ons gezelschap een waardevolle toevoeging vindt aan het culturele landschap van Utrecht.

Uit het adviesrapport van de Gemeente Utrecht:
“Schweigman& heeft volgens de commissie een zeer onderscheidende artistieke signatuur waarin fysiek theater, intuïtieve ervaringen en de waarneming van het publiek een leidende rol spelen. Ze is onder de indruk van de diepgaande voorbereiding en het onderzoek dat aan de basis van de voorstellingen en installaties ligt. De commissie vindt het positief dat het werk van Schweigman& goed toegankelijk is, ook voor publiek zonder specifieke voorkennis. De voorstellingen spelen op een inspirerende manier met de zintuigen en nemen bezoekers mee op een sensorische reis.”

De komende vier jaar gaat Schweigman& door met het ontregelen van de zintuigen en het aanwakkeren van de verwondering over hoe verschillend wij de wereld waarnemen, met extra aandacht voor neurodiversiteit.

We vieren het met een dubbel gevoel, omdat veel van onze collega’s de komende vier jaar geen steun ontvangen. Daarom steunen wij de actie #laathetdoeknietvallen. Spreek ook je steun uit door je handtekening achter te laten via deze website. 12.000 mensen gingen je al voor. Op naar de 25.000!

Deel Facebook Twitter LinkedIn Email