Cocky Eek (Eemnes, 1966) is beeldend kunstenaar/ vormgever en werkt samen met Schweigman& sinds 2013. Ze was medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van het concept en de vormgeving van Blaas, Curve, Erf en Spectrum. Landing Sites was haar eerste eigen project binnen de talentontwikkeling van Schweigman&.

Ze creëert ruimtelijke installaties waarbij de bezoeker niet zozeer door de ruimte beweegt, maar bovenal onderdeel wordt van een bewegende ruimte. Haar favoriete materialen zijn wind en lucht, waarmee ze ruimtelijke composities, vliegexperimenten en volumineuze vloeibare vormen creëert.

Cocky studeerde mode aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, in Parijs en in Milaan (BA/MA). Haar werk is gepresenteerd op platforms als Sonic Acts (NL), Le Lieue Unique (FR), Ars Electronica (AUS), ISEA Albuquerque (USA), Todaysart (NL), AxS festival (USA) en Oerol Festival (NL). Cocky is medeoprichtster van FoAM Amsterdam (2005), een lab op het snijvlak van kunst, wetenschap, natuur en het dagelijks leven en ontving voor het project Boskoi de Prix Ars Electronica’s Honorary Mention (2011). Sinds 2011 is zij kern-docent aan de ArtScience Interfaculteit van het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie in Den Haag.

http://cockyeek.com

“Mijn favoriete voorstelling is Blaas omdat het zo licht als een veertje is en tegelijkertijd een verbinding maakt tussen de diepere lagen in onszelf en onze omgeving.”

—Cocky over haar favoriete voorstelling