Erosion van ROTOR (coproductie Schweigman&)

Erosion is de schurende werking van water, wind en ijs, waardoor het landschap van de aarde gevormd wordt. In hoeverre beïnvloedt dit landschap de mens en in hoeverre beïnvloedt de mens het landschap? Zijn wij als mens vrij in onze keuzes of worden deze bepaald door de omgeving waarin we ons bevinden? Dit zijn de vragen die het performance collectief centraal stelt in hun nieuwe voorstelling Erosion.

Over ROTOR
De makers en performers Hidde Aans-Verkade, Koen van der Heijden en creative producer Rick Busscher vormen samen het collectief ROTOR. Het collectief maakt fysieke en beeldende voorstellingen met een poëtische vorm. Voorstellingen van ROTOR kenmerken zich door herhaling: vaak eindigen ze daar waar ze opnieuw kunnen beginnen. ROTOR vertrekt vanuit het begrip Kung Fu, een woord dat we kennen van de martial arts en zich vertaalt als“meesterschap door eindeloze herhaling”. Vanuit dit begrip combineert ROTOR verschillende bewegingsdisciplines als mime, parkour en breakdance.

Erosion is een voorstelling van ROTOR. Erosie is een productie van Veem House for Performance in coproductie met Schweigman&. Schweigman& begeleidt ROTOR bij hun ontwikkeling als beginnend gezelschap. 

Erosion is van 13 – 17 juli 2022 te zien op Over Het IJ en in september op het Nederlands Theaterfestival.

Deel Facebook Twitter LinkedIn Email