Groepsbezoek

Dacht je na het zien van Spectrum “Hier moet ik echt met mijn collega’s of leerlingen naartoe”? Dat kan. Je kunt Spectrum bezoeken in september 2021. Spectrum is conform de huidige corona-maatregelen (mondkapjes, ventilatie, plexiglas schermen).

Over Spectrum
Hoe intens kan je kleur beleven? Kleur als iets waar je niet alleen naar kijkt maar waar je helemaal in ondergedompeld wordt? De ruimtelijke installatie Spectrum maakt kleur tastbaar en voelbaar. Ontvlucht het alledaagse leven, laat je vol overgave vallen in het zwarte gat en ontwaak in een eindeloos spectrum. Na deze totaalervaring keer je met een frisse blik terug in het leven van alledag.

Volkskrant ★★★★ ‘Spectaculair spel met licht en klank’
NRC 
★★★★ ‘De intense kleursensaties zetten aan tot uiteenlopende associaties’
Trouw 
★★★★ ’Je wordt even losgeweekt uit het alledaagse leven, elk besef van tijd verdwijnt’

Praktisch
In september 2021 (laatste kans!) is Spectrum te boeken met een groep scholieren/ studenten of met collega’s. Spectrum is gemaakt voor 14 personen per keer en duurt ongeveer een uur. Als je met meer dan 14 personen komt, kunnen we de installatie twee keer of vaker draaien. Adres is Locomotiefstraat 8, Utrecht. Kosten zijn 350 euro voor 1 x Spectrum, prijs wordt lager bij het boeken van meerdere keren.

“Zo fijn om weer even iets bijzonders te ervaren”

Waarom naar Spectrum?
– Je leert jezelf en je eigen belevingswereld beter kennen. Spectrum is een sensorische beleving die continu verschillende gevoelens en associaties oproept.
– Je kunt je helemaal richten op wat je daadwerkelijk voelt en beleeft in je lichaam. Wat gebeurt er in jouw lijf? Verkramp je? Voel je ruimte ontstaan? Voel je je verloren of voel je je vrij?
– je maakt een individuele reis en tegelijkertijd beleef je een collectieve ervaring. Door met elkaar uit te wisselen, ontdekken we dat dezelfde prikkel door iedereen verschillend ervaren kan worden.
– of zoals de Avro/Tros schreef na het bezoek aan Spectrum: ‘je wordt opgeslokt door de intense kleuren, die je totaal doen vergeten waar je bent. Een al even intense soundscape van Yannis Kyriakides versterkt het geheel en laat je door tijd en ruimte zweven. Een uitstekende manier om (letterlijk) uit je corona-sleur getild te worden en alle ellende van 2020 even aan de kant zetten.’

Geef je les?
Bekijk dan ook de educatie-pagina van Spectrum. Zo beiden we naast de installatie ook workshops en nagesprekken.

Meer weten?
Stuur een mailtje naar Puck Mathot, info@schweigman.org met daarin je voorkeursdag, tijdstip en groepsgrootte. We nemen dan zo snel mogelijk contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Specifieke corona maatregelen Spectrum
Omdat het tijdens deze voorstelling noodzakelijk is dat publiek zich binnen 1,5 meter afstand van elkaar bevindt, zijn er maatregelen genomen om deze voorstelling veilig te bezoeken. Zo worden er mondkapjes verstrekt en wordt er plexiglas geplaatst. De installatie is in een grote lege loods, waar voldoende ventilatie is.

Wel interesse in groepsbezoek, maar in een andere periode?
Wij bieden ook fysieke workshops en trainingen aan, los van een voorstellingsbezoek. Doel van onze trainingen is op een speelse manier het beredeneren los te laten, en te vertrouwen op je lichaam.
Bekijk alle opties voor jouw organisatie. 

Deel Facebook Twitter LinkedIn Email