Minimal Music Festival i.sm. Boukje Schweigman

Lichten uit. Zaklamp aan. Een gids met een zaklamp neemt je mee door de krochten van het Muziekgebouw voor een totaalervaring van muziek, performance en geluidskunst. Het Minimal Music Festival ontpopt zich eenmalig tot een niet te missen ervaring.

In groepen door het gebouw
Op uitnodiging van het Muziekgebouw transformeert gastcurator Theun Mosk, bekend als scenograaf van werken van onder andere Boukje Schweigman, Michel van der Aa en Robert Wilson, het Muziekgebouw in een ‘ruimtetijdpartituur’: een uitgekiende route door alle geledingen van het Muziekgebouw en het Bimhuis begeleid door twee getrainde gidsen met zaklampen. Verder zijn álle lichten in het gebouw gedoofd – een unicum. Een verkenning van ruimte. Theun heeft Boukje Schweigman gevraagd voor de artistieke begeleiding.

Muziek, installaties, geluid: alles is mogelijk
Onderweg is alles mogelijk. Minimalpionier Charlemagne Palestine treedt op, er is een wereldpremière van componist Peter Adriaansz door Asko|Schönberg, soefimeesters zingen je naar hogere sferen. Je stuit op installaties van Tamar Blom  of de muziektheaterdieren van Touki Delphine. Geluidsmagiër Gerjan Piksen brengt het hele Muziekgebouw met hamertjes tot klinken. Boukje Schweigman begeleidt de performers. 

26 startmomenten
De route in groepen van dertig personen duurt drie uur. In totaal zijn er 26 startmomenten, elk met een eigen signatuur – hedendaagse muziek, soeficultuur, klassieke minimal, elektronisch. De route is geheel corona-proof en op verschillende momenten op de route zorgen we voor eten en drinken (bij de prijs inbegrepen). Ook in het holst van de nacht kun je naar binnen, voor een beleving die zich nergens mee laat vergelijken.

Ceci n’est pas un festival. Wat dan wel? Dompel je onder en laat je verrassen.

Deel Facebook Twitter LinkedIn Email