menu
Francesca Lazzeri
2_DSC2496
ondersteuning: 2020 -2024
Sinds 2019 werkt theatermaker Francesca Lazzeri samen met creatief producent Job Rietvelt aan nieuwe producties, in samenwerking met een wisselende groep kunstenaars. Francesca en Job studeerden in 2016 af aan de Academie voor Theater in Dans van de AHK. Francesca aan de Mime Opleiding, Job aan de Opleiding Productie Podiumkunsten. Tussen 2015 en 2019 maakten zij voorstellingen binnen het performancecollectief Wild Vlees (samen met Tamar Blom), dat in 2019 ophield te bestaan.

Naast deze werkzaamheden werkt Job Rietvelt voor Theaterfestival Boulevard in de functie van coördinator internationalisering en development. Ook is hij conceptontwikkelaar en initiator van een aantal nog te realiseren producties.

Francesca en Job staan voor directheid, voor uitgesproken en compromisloze inzet voor het huidige moment, wat de voorstellingen en werkhouding van Francesca kenmerkt. Zij geloven niet in stabiliteit en zijn zelf in voortdurende transformatie.

Francesca onderscheidt zich door haar compromisloze, uitgesproken en directe signatuur. Haar werk is zeer visueel en vaak fysiek veeleisend. Haar performances raken de bezoekers in hun intieme en persoonlijke ruimte. Haar werk bevraagt en problematiseert hoe we in West-Europese landen met elkaar leven. Francesca zoekt daarnaast een dialoog op met verschillende contexten in binnen- en buitenland.

In augustus 2020 is haar nieuwe productie My shadow used to have a density (coproductie met Schweigman& en Theaterfestival Boulevard) in première gegaan op Theaterfestival Boulevard. Daarvoor is de voorstelling in verschillende stadia gepresenteerd op o.a. Festival Cement en SPRING.

Sinds 2017 ondersteunt Schweigman& Francesca, Job en Tamar (toen onderdeel van Wild Vlees) in hun ontwikkeling als gezelschap, en de individuele leden in hun groei als makers, kunstenaars en producer. Daarnaast werd en wordt de groep ondersteund door onder meer Theaterfestival Boulevard, Fonds Podiumkunsten (nieuwe makers regeling 2017-19), PLAN Talentontwikkeling Brabant, Festival Cement, Frascati Producties, Het Huis Utrecht, Theater Rotterdam en Workspacebrussels.

Eerdere voorstellingen When everything is human, the human is a whole different thing (in 2016 genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs) en An incomplete life (2017), beide gemaakt met Tamar Blom, toeren nog door Nederland en in het buitenland. Individuele creaties zijn Everything must be interpreted as intensity (2017) en Dear friend, wolves have always eaten sheep (2018), beide gemaakt met steun van Frascati Producties. In 2018 werd Wild Vlees genomineerd voor de Brabant Cultuur Publieksprijs.

Francesca presenteert 5, 6 en 7 mei 2021 het project Änet em Bärg met de Zwitserse maker (Marie Popall) voor het festival Auawirleben in Bern. Zij ontwikkelen samen een project, zonder elkaar vooraf fysiek te ontmoeten en krijgen alle vrijheid wat betreft vorm en inhoud.

Francesca Lazzeri
mime opleiding
https://francescalazzeri.com
Performer in
Huid, Val, Erf
In collaboration with Schweigman&
My shadow used to have a density, Birds without Flight
Job Rietvelt
mime opleiding
In collaboration with Schweigman&
My shadow used to have a density, Birds without Flight
Website by HOAX Amsterdam