menu
Rotor
Performancecollectief ROTOR maakt fysieke, beeldende voorstellingen over de zin en zinloosheid van het leven, waarin de grenzen van het menselijk lichaam worden opgezocht. Het collectief ontstond tijdens een afstudeerproject van Hidde Aans-Verkade en Koen van der Heijden op de Mime Opleiding (AHK). Hun samenwerking kwam voort uit een gedeelde bewondering voor het magische vermogen ons via het lichaam te verliezen in een fantasie; een gedeelde fascinatie voor het opzoeken van de uiterste mogelijkheden van het menselijke lichaam: de mythe van Sisyphus.

In 2017 maakten ze de voorstelling The Place to Be. De voorstelling ontving de 3Package Deal van het Amsterdamse Fonds voor de Kunsten en Bureau Broedplaatsen en maakte een tournee als onderdeel van Het Debuut van Rudolphi Producties. Begin 2018 voegde Rick Busscher zich als zakelijk leider bij het team.

Schweigman& begeleidt ROTOR bij hun ontwikkeling als beginnend gezelschap, ondersteunt ze in hun samenwerking met partners en zoekt mogelijke internationale residenties en samenwerking. Rotor zal binnenkort een nieuw vooronderzoek starten voor een voorstelling die voor 2020 op de planning staat.

Performer in Eigen werk
Hidde Aans-Verkade
Val The place to be (2017), Rushing Faces (2019)
Koen van der Heijden
Val The place to be (2017), Rushing Faces (2019)
Rick Busscher
The place to be (2017), Rushing Faces (2019)