menu
Vege Lijf
Mimecollectief Vege Lijf doet aan positieve discriminatie van het lichaam. Hiermee wil de groep een tegenwicht bieden aan de heersende disbalans tussen lichaam en hoofd. . Ze maken daartoe fascinerende fysieke voorstelling over de schoonheid, de kracht en het belang van het lichaam. Het collectief is ontstaan in 2018 tijdens het afstudeerjaar van Luuk Weers en Hali Neto aan de Mime Opleiding in Amsterdam. Kort daarop sloot producent Kas Pijs zich bij hen aan.

Schweigman& ondersteunt Vege Lijf in hun ontwikkeling als nieuwe makers, bij hun onderzoek naar de voorstelling The dying story of a small body function.

The dying story of a small body function
Je krijgt een error, een kortsluiting. Wat gebeurt er dan met je lichaam? Het gaat haperen of loopt vast, crasht. Een voorstelling over de overload aan informatie en de zelfgemaakte kaders die ons lichaam laten crashen.

Mimecollectief Vege Lijf onderzoekt het fysieke effect van het crashende lichaam. Bij een eerder talentontwikkelingstraject bij Jakop Ahlbom Company vonden ze materiaal en inspiratie; momenteel doen zij een vervolgonderzoek bij Schweigman&. Hun doel is om in 2020 een volwaardige voorstelling te maken, nu nog onder de werktitel The dying story of a small body function.

Performer in Eigen werk
Luuk Weers
Dreef, For The Time Being The dying story of a small body function
Hali Neto
Dreef, For The Time Being The dying story of a small body function
Kas Pijs
For The Time Being The dying story of a small body function