menu
Dag van de Mime 2018 - De Meervaart Amsterdam
Overige projecten
Dag van de Mime
2018

Een initiatief van Golden Palace, Jakop Ahlbom Company, Schweigman& en Mime Opleiding Amsterdam in samenwerking met Theater de Meervaart.

Op vrijdag 2 november vindt in Theater de Meervaart de eerste DAG VAN DE MIME plaats. Tijdens deze dag komen vakgenoten, experts, studenten, programmeurs en publiek bij elkaar om kennis op te doen en ervaringen te delen. Deze eerste editie staat in het kader van talentontwikkeling. Hoe geven we mimers kansen hun makerschap te ontwikkelen en te tonen, welke behoeftes zijn er, wat kunnen bestaande mimegezelschappen doen om hun expertise te delen, en hoe verhouden podia en festivals zich tot alle uitingsvormen die de mime kent.

Sinds 2017 hebben de mimegezelschappen Golden Palace, Jakop Ahlbom Company en Schweigman& de handen ineengeslagen in hun gezamenlijke missie om de mime nieuwe impulsen en een versterkte zichtbaarheid te geven. Zij doen dat zowel binnen de eigen talentontwikkelingsprogramma’s als in hun gezamenlijke platform. In dat platform trekken ze samen op met de Mime Opleiding en betrekken ze hun directe relaties met podia, festivals, programmeurs en publiek. In samenwerking met Theater de Meervaart organiseren we deze eerste editie van de Dag van de Mime.

Tijdens het middagprogramma vinden er gesprekken plaats met makers, artistiek leiders en het publiek, wordt er werk getoond van de makers uit onze talentenprogramma’s en wisselen we van gedachte met festivals en podia. Parallel aan deze middag verzorgen Yannick Greweldinger en Dwayne Toemere een mimeworkshop voor jongeren die gelieerd zijn aan De Meervaart.

Gastheer: Christiaan Mooij. Moderator: Marijn de Langen. Met o.a.: Jakop Ahlbom, Marinke Eijgenraam, Ingrid Kuijpers, Hali Neto, Loes van der Pligt, Boukje Schweigman, Anton van der Sluis, Luuk van Weers en vele anderen.

Tijdens het avondprogramma is het werk van verschillende mimemakers te zien. Sue-Ann Bel (winnaar van de Top Naeff prijs 2018) speelt haar afstudeersolo LEB NNA-EUS, Koen van der Heijden en Hidde Aans-Verkade spelen THE PLACE TO BE en Judith Hazeleger en Koen Kreulen presenteren REPEAT met Fried Mertens en Carola Bärtschiger. Moderator Marijn de Langen verzorgt tussendoor korte interviews met de makers over hun werk.

 

Dag van de Mime
Website by HOAX Amsterdam