menu
Foto: Shannon Kanhai
Overige projecten
Eros – Club Dox
Vooronderzoek Eros

Elk mens komt tot leven in een vrouwelijk lichaam. Toch zijn er maar weinig vrouwen die de levensenergie in hun lichaam ten volle durven te leven. Sensualiteit wordt vaak verward met seksualiteit en valt daardoor nog steeds in een taboesfeer. Hoe is het zover gekomen? Waarom laten we de viering van het leven zo slecht toe? Hoe beleven we ons lichaam? Kunnen we sensualiteit weer de ruimte geven die ze verdient, voorbij aan het heersende clichébeeld van wat een sensuele vrouw is?

Geïnspireerd door verschillende dansstijlen en -rituelen gaan we op zoek naar de kracht en het plezier die verscholen liggen in de verborgen sensualiteit. Eros is een ritueel waarin een groep vrouwen zich de viering van de sensualiteit weer eigen proberen te maken, al zullen ze de nodige hobbels moeten nemen.

In het kader van Eros (nieuwe voorstelling in 2022) heeft Schweigman& in 2021 een onderzoeksvoorstelling gemaakt met vrouwelijke performers van DOX. De presentaties hiervan, de DOX specials, vonden plaats in de Paardenkathedraal Utrecht 14 en 15 mei.

Eros – Club Dox
Website by HOAX Amsterdam