menu
foto: Moon Saris
Projecten & Trainingen
Jaartraining
2021
Schweigman& Jaartraining

Ervaar aan den lijve wat er bij onze maakprocessen komt kijken in de Schweigman& Jaartraining. Dit betekent acht dagen gedurende het hele jaar de vloer op met speloefeningen geïnspireerd op de abstracte mime, fysiek theater, chi kung, kung fu, sjamanisme en haptonomie. *Language no problem! English page Jaartraining

Over Schweigman&
Doordat we veel in ons hoofd zitten, verliezen we de verbinding met ons lichaam en alles wat het lijf ons kan vertellen. Zo raken we verwijderd van onszelf, en van elkaar.

Het lichaam is leidend in het creatieve proces bij Schweigman&. Volgens Schweigman& moeten we meer vertrouwen op ons lijf, op onze intuïtie en de ontmoeting met de ander. We openen onze zintuigen en onze verbeelding, en onderzoeken wat het betekent om kwetsbaar te zijn, te vertrouwen op de eigen intuïtie en weer nieuwsgierig en onbevangen in de wereld te staan.

Waarom een jaartraining?
Binnen workshops kunnen we op een heel directe manier onze drijfveren en waarden delen. Dat doen we ook graag met jou, waarbij het uitgangspunt is dat we wederzijds leren van de uitwisseling. Daarom willen we in 2021 aan de slag met een kleine groep enthousiaste vakgenoten, om samen de essentie van een oefening of thema uit te diepen. Voor jou als deelnemer is het een goede nascholing of inspiratiebron voor eigen werk, én relevant voor je persoonlijke ontwikkeling.

Voor wie is het?
De Jaartraining is bedoeld voor professionals binnen het theater- of dansveld of mensen in de laatste fase van een vakopleiding.

Wanneer en waar? Acht hele maandagen in het jaar 2021 van 9:30 tot 17:00 uur
8 maart, 12 april, 10 mei, 14 juni, 13 september, 11 oktober, 8 november en 29 november
Locatie: Het Huis Utrecht

Trainers
Trainers zijn artistiek leider Boukje Schweigman en regieassistent Anemone Oostvriesland.

De inschrijving is inmiddels gesloten. 

 

Jaartraining