menu
Pieter Kers
Voorstellingen
Landing Sites
Gemaakt door Cocky Eek i.s.m. Schweigman&

Beeldend kunstenaar en ontwerper Cocky Eek is gefascineerd door het spelen met de subtiele of radicale beïnvloeding van de zintuigen zodat je je omgeving intenser waarneemt. Voor Landing Sites deed zij samen met Matthijs Munnik onderzoek naar hoe je het open landschap waar de elementen vrij spel hebben, op een onalledaagse manier kan ervaren.

Landing Sites is een installatie die de zintuigen van deelnemers in een ongebruikelijke richting stuurt. Al lopend beland je in een individuele expeditie waarin de omgeving en je innerlijk landschap elkaar bespelen.

Een gedachte krijgt pas waarde als zij is doorlopen.

— Nietzsche

Cocky Eek doet veel onderzoek naar organische luchtarchitecturen. Haar werk draait vooral om lichtgewicht, ruimtelijke composities die het gevoel geven dat je niet door de ruimte beweegt, maar waarin de ruimte door jou beweegt.

Cocky werkt sinds 2012 regelmatig samen met Schweigman& en ontwikkelde met Boukje Schweigman de voorstellingen Blaas (2013), Erf (2015) en Curve (2016) die allen op Oerol hebben gespeeld. Landing Sites is haar eerste project als associate artist/ maker bij Schweigman&.

Landing Sites was onderdeel van de Expeditie programma van Oerol Festival 2017

Bekijk de publicatie van Landing Sites

The sea is blue, did you ever notice? Blue through sound.

Credits & Speellijst

2017
concept Cocky Eek
research Cocky Eek, Matthijs Munnik, Geartsje van der Zee
dramaturgisch advies Boukje Schweigman
productie Linda Witpaard
crew Eefje Aerts (stage), Hannegijs Jonker, Theun Karelse, Florencia Reznik, Anna van Rij, Rachel Schuit, Ben Terwel, Geartsje van der Zee
coproducenten Schweigman&, Oerol, Satellietgroep
mede mogelijk gemaakt door Stroom Den Haag
Speellijst
2017 9 t/m 18 juni, Oerol Festival

Reviews

Landing Sites
Website by HOAX Amsterdam