Puck Mathot (Leiden, 1972) werkt sinds 2018 bij Schweigman&. Ze begon als hoofd productie, en sinds april 2023 is zij zakelijk leider en vormt ze samen met Boukje de directie. Vóór Schweigman& was zij vijf jaar lang docent en projectcoördinator aan de Academie voor Theater en Dans te Amsterdam, bij de opleidingen Productie Podiumkunsten, Design en Technologie, en Scenografie. Ook was ze gastdocent bij de faculteit Kunst&Economie aan de HKU en coördinator van de MA Reinventing Daily Life aan het Sandberg Instituut. Haar ervaring binnen het kunstonderwijs zet ze graag in bij de ontwikkeling van de verwante makers van Schweigman&, maar ze is ook met plezier gesprekspartner voor jonge makers buiten de eigen organisatie.

Voordat Puck de overstap maakte naar het onderwijs was ze werkzaam in de kunst-en cultuursector. Zo was ze hoofd productie bij Het Lab Utrecht, productieleider bij Dogtroep en werkte zij o.a. als directiesecretaresse bij het Fonds BKVB in Amsterdam.

 “For The Time Being heeft mij het meest geraakt: je staat zo dicht op de spelers en je hebt zoveel contact met hen en met de rest van het publiek, dat vond ik een heerlijke voorstelling. Maar mijn favoriete Schweigman& voorstelling is natuurlijk altijd de volgende. Met z’n allen opnieuw zo’n spannend proces aangaan, elkaar tegenkomen en elkaars kwaliteiten zien: ik kan me daar enorm op verheugen.”

— Puck over haar favoriete voorstelling