Puck Mathot (Leiden, 1972) is sinds 2018 hoofd productie bij Schweigman&. Hiervoor was zij vijf jaar lang docent en projectcoördinator aan Academie voor Theater en Dans te Amsterdam, bij de opleidingen Productie Podiumkunsten, Design en Technologie, en Scenografie. Ook was ze gastdocent bij de faculteit Kunst&Economie aan de HKU en coördinator van de MA Reinventing Daily Life aan het Sandberg Instituut. Haar ervaring binnen het kunstonderwijs zet ze graag ook bij de vormgeving van het talentontwikkelingsprogramma van Schweigman&.

Voordat Puck de overstap maakte naar het onderwijs was ze werkzaam in de kunst-en cultuursector. Zo was ze hoofd productie bij Het Lab Utrecht, daarvoor productieleider bij Dogtroep en daarvoor werkte zij o.a. als directiesecretaresse bij het Fonds BKVB in Amsterdam.

 “For The Time Being heeft mij het meest geraakt: je staat zo dicht op de spelers en je hebt zoveel contact met hen en met de rest van het publiek, dat vond ik een heerlijke voorstelling. Maar mijn favoriete Schweigman& voorstelling is natuurlijk altijd de volgende. Met z’n allen opnieuw zo’n spannend proces aangaan, elkaar tegenkomen en elkaars kwaliteiten zien: ik kan me daar enorm op verheugen.”

—Puck over haar favoriete voorstelling