Training taijiwuxigong

Schweigman& werkt altijd vanuit het lichaam. Maar lichaamsbewustzijn gaat veel verder dan de theaterpraktijk. In deze nieuwe workshopreeks zijn niet wijzelf de trainers, maar nodigen wij experts uit die óns inspireren. Wat zijn onze inspiratiebronnen en van welke lichaamsexperts willen wij leren? De derde workshopreeks is taijiwuxigong met Ellie Wouda, dinsdag 29 november en dinsdag 6 december. 

 

Boukje: ‘de training der trainingen als het gaat om lichaam en energie’

Jaren geleden ontdekte Boukje Schweigman de taijiwuxigong training, een vorm van qi gong (chi kung) die de ‘spontane beweging’ toelaat. Qi gong is verwant aan de marshall art Kung Fu en genereert het helend vermogen van het lichaam en de geest. In Taijiwuxigong gaat het dus niet om het gevecht, maar om het gezond houden van jouw fysieke en mentale systeem. Binnen vaste oefeningen en houdingen laat je blokkades in het lichaam loskomen, dit kan voor een spontane beweging of geluid zorgen. Denk bij blokkades aan vastgezette en niet geuite emoties, stress, maar ook blessures of ziekte. Door de blokkades op te heffen, komt er ruimte in het lichaam om de energie weer goed te laten stromen. In deze oefeningen is de zogenaamde “intentiekracht” van groot belang: je gebruikt de verbeelding om de energiestroom te sturen.

Tajiwuxigong wordt ook wel de sjamanistische vorm van qi gong genoemd, omdat het begint vanuit een vorm maar juist de spontane beweging toelaat. Daarom is het een heel goede training om spontaniteit, overgave en creativiteit toe te laten. Deze workshop wordt gegeven door Ellie Wouda, zij is behalve docent taijiwuxigong ook beeldend kunstenaar en snapt beide werelden.

Boukje gebruikt elementen uit deze training inmiddels dagelijks ter voorbereiding op repetities voor zichzelf en haar spelers. Ze ziet het als de training der trainingen als het gaat om lichaams- en energiewerk.

Taijiwuxigong: tweedaagse training met met Ellie Wouda
Data: dinsdag 29 nov en dinsdag 6 dec
Tijd: 10:00-16:30
Adres: Locomotiefstraat 8, Utrecht
Er is ruimte voor 18 deelnemers
Boukje Schweigman en regieassistent Anemone Oostvriesland zijn ook bij de training.

Tickets 

Prijzen: We hanteren een Pay what you can-systeem> Tickets
€ 195 – ik ben student/ starter of heb een instabiel inkomen
€ 295 – ik kom prima rond en trakteer mezelf soms op iets speciaals
€ 395 – ik kijk niet vaak naar m’n bankrekening en doe regelmatig een retraite/ ik heb een subsidie aangevraagd voor bijscholing

Deel Facebook Twitter LinkedIn Email