My shadow used to have a density

De Japanse fotograaf Hal heeft een zwak voor hyperrealistische beelden, waarin badkuipen, stelletjes en liefde de hoofdrol spelen. Terugkerende thema’s: individualisme, communicatie en intimiteit. Zijn werk is een inspiratiebron voor Francesca Lazzeri [1991] die in haar adembenemende installatie my shadow used to have a density de sociale en emotionele consequenties van de covid-19-pandemie onderzoekt.

Francesca Lazzeri (talent binnen het ontwikkelingsprogramma van Schweigman&) verkent in haar voorstelling My shadow used to have a density de intieme ontmoeting met een onbekende, wat gevoelens van zowel nabijheid als onbereikbaarheid en eenzaamheid uitlokt. De korte rendez-vous roept vragen op over communicatie, maar daagt de betrokkenen ook uit om zich bloot te geven. Durven ze dat? Met gebruikmaking van een scheidingsscherm, beeld, licht en geluid stelt Francesca Lazzeri liefdevol de menselijke kwetsbaarheid tentoon.

De afgelopen jaren maakte Francesca, die in 2016 aan de Theaterschool in Amsterdam afstudeerde, naam met het performance-collectief Wild Vlees. Ze werkt op de grens van visuele kunst en performancekunst. Het liefst zet ze haar nagels in een sociale of politieke kwestie, die ze zorgvuldig uitbeent – tot de essentie zich overgeeft. Haar signatuur is compromisloos, onomwonden en fysiek vaak veeleisend.

Attentie: elke ontmoeting in my shadow used to have a density duurt vijftien minuten, waarbij per sessie slechts één toeschouwer in de ruimte aanwezig is.

My shadow used to have a density speelt van 5 t/m 15 augustus dagelijks op Afzender Boulevard en op 7, 8 en 9 september meerdere malen per dag op SPRING in Autumn te Utrecht (voor kaartverkoop klik hier)

Credits
Concept en regie: Francesca Lazzeri
Spel (afwisselend): Charlotte Gillain, Anna Bentivegna, Gerben Vaillant
Creatief producent: Job Rietvelt
Productie: Vera Andeweg
Communicatie & PR: Femke de Graaf
Dramaturgie: Elowise Vandenbroecke
Artistiek advies: Loes van der Pligt
Technische vormgeving: Neal Groot
Geluidscompositie: Luke Deane
Techniek: Krzystof Burdzy

Coproductie Boulevard en Schweigman& (met de steun van PLAN talentontwikkeling Brabant, Fonds Podiumkunsten, in samenwerking met SPRING Festival, Festival Cement, Workspacebrussels en Kunstencentrum De Vooruit)

Deel Facebook Twitter LinkedIn Email