Winterschool en Jaartraining

Alles weten over onze filosofie en werkwijze? Leer op een speelse manier het beredeneren los te laten en te vertrouwen op je lichaam tijdens de jaarlijkse Winterschool en de Jaartraining. 

Schweigman& Winterschool
De Winterschool biedt jaarlijks een ‘kijkje in de keuken’ van het Utrechtse gezelschap Schweigman&. De dag bestaat uit een fysieke workshop waarmee je onze werkwijze aan den lijve kunt ervaren en een Schweigman&-college door Boukje Schweigman en regieassistent Anemone Oostvriesland.


Schweigman& Jaartraining
Altijd als eens in de werkwijze van Schweigman& willen duiken? Ervaar aan den lijve wat er bij onze maakprocessen komt kijken in de Schweigman& Jaartraining. Dit betekent acht dagen gedurende het hele jaar de vloer op met speloefeningen geïnspireerd op de abstracte mime, fysiek theater, chi kung, kung fu, sjamanisme en haptonomie. > De Jaartraining 2021 is inmiddels gestart.

Nieuwsgierig?
Interesse in deelname aan de Winterschool of Jaartraining? Meld je aan voor onze nieuwsbrief (4 a 5 keer per jaar), of houd onze nieuwspagina in de gaten. Hier houden we je op de hoogte van al onze komende activiteiten.

 

Winterschool: foto Moon Saris

Over onze werkwijze: open je zintuigen en wees nieuwsgierig
Iedereen heeft het druk en ons piekerende hoofd maakt overuren. Schweigman& nodigt je uit om de zintuigen te openen en weer te luisteren naar je lichaam, om zo dichterbij jezelf en bij elkaar te komen. Tijdens de Winterschool onderzoeken we wat het betekent om kwetsbaar te zijn, te vertrouwen op de eigen intuïtie en weer nieuwsgierig en onbevangen in de wereld te staan. We omarmen het ‘niet-weten’; een open, nieuwsgierige houding naar de wereld om ons heen.