Winterschool

[De Winterschool kan helaas niet doorgaan op vrijdag 19 maart 2021. We houden de corona-maatregelen in de gaten. Als er versoepelingen zijn, plannen we een nieuwe datum.]

Theatergezelschap Schweigman& biedt al zeventien jaar een tegengeluid tegen een té rationele en stressvolle samenleving. Alles weten over onze filosofie en werkwijze? Leer op een speelse manier het beredeneren los te laten en te vertrouwen op je lichaam tijdens de jaarlijkse Winterschool. 

Schweigman& Winterschool
De Winterschool biedt een ‘kijkje in de keuken’ van het Utrechtse gezelschap Schweigman&. De dag bestaat uit een fysieke workshop waarmee je onze werkwijze aan den lijve kunt ervaren en een Schweigman&-college, waarin Boukje Schweigman vertelt over haar muzen en favoriete kunstenaars.

Muzen en heimelijke kunstliefdes
Thema dit jaar is: inspiratie. Schweigman& haalt haar inspiratie uit allerlei hoeken: de abstracte mime, filosofie, beeldende kunst, dans en muziek. Wie zijn onze grote muzen en heimelijke liefdes? Welke kunstenaars springen eruit en waarom? We zijn niet alleen zelf aan het woord, maar zijn ook nieuwsgierig naar jouw inspiratiebronnen: wie is jouw grote voorbeeld?

Voor wie?
Iedereen die belangstelling heeft in het theater van Schweigman&, spelervaring is niet vereist.

Waar?
Locomotiefstraat 8, Utrecht

Door wie?
Boukje Schweigman en regie-assistent Anemone Oostvriesland.

Kaarten
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief, onze website of sociale media.

Corona
Vanwege de huidige corona-maatregelen is er slechts een kleine groep (max. 25 deelnemers) welkom. We houden 1,5 meter afstand en bij verplaatsing in de ruimte dragen we een mondkapje.

Over onze werkwijze: open je zintuigen en wees nieuwsgierig
Iedereen heeft het druk en ons piekerende hoofd maakt overuren. Schweigman& nodigt je uit om de zintuigen te openen en weer te luisteren naar je lichaam, om zo dichterbij jezelf en bij elkaar te komen.

Tijdens de Winterschool onderzoeken we wat het betekent om kwetsbaar te zijn, te vertrouwen op de eigen intuïtie en weer nieuwsgierig en onbevangen in de wereld te staan. We omarmen het ‘niet-weten’; een open, nieuwsgierige houding naar de wereld om ons heen.

Deel Facebook Twitter LinkedIn Email