Winterschool

‘Hoe kom je erop?’ Dat vragen veel mensen na het zien van een voorstelling van Schweigman&. Dat laten we je zien en ervaren! Neem een kijkje in onze keuken tijdens de eendaagse of driedaagse Winterschool (11 t/m 13 maart). Leer op een speelse manier het beredeneren los te laten en te vertrouwen op je lichaam.

Waarom doe je mee?
Hoewel je misschien niet direct geneigd bent je dagelijkse bezigheden als creatief te betitelen, ben je een groot deel van de tijd wel degelijk bezig iets te creëren. Een sfeer in je huis, een product of dienst op je werk, een relatie met de mensen om je heen… Hoe behoud je de creativiteit in zulke processen? Tijdens deze masterclass train je jouw vermogen om je ervoor open te stellen dat processen soms anders verlopen dan je had gepland en leer je dit vermogen als kracht in te zetten. Volg je intuïtie en blijf ontvankelijk voor ‘dat wat zich aandient’, precies zoals de spelers van Schweigman& dit doen tijdens het maken van een voorstelling.

Er zijn twee mogelijkheden:
1) Schweigman& Basis woensdag 11 maart (13:00 uur – 18:00 uur)

Wat? Lezing over de visie en werkwijze van Schweigman& waarbij je de kans krijgt om al jouw vragen te stellen. We koppelen deze theorie aan elementaire (spel)oefeningen waardoor je de werkwijze aan den lijve ondervindt.
Voor wie? Iedereen die belangstelling heeft in het theater van Schweigman&, spelervaring is niet vereist.
Waar? Het Huis Utrecht
Hoe? Koop direct kaarten online (€45)

2) Schweigman& Intensief 11 maart (13:00 – 18:00 uur), 12 maart en 13 maart (9:30 – 18:00 uur)
Wat? Je gaat dieper in op creatieve processen en op hoe je het lichaam en je intuïtie hiervoor inzet. We omarmen het ‘niet-weten’ en gaan aan de slag met zowel spelen als maken volgens de werkwijze van Schweigman&. We maken een vertaalslag naar jouw werk of leven: hoe kun je onze werkwijze zélf inzetten om zo dichterbij jezelf en je omgeving te komen?
Voor wie? Iedereen die denkt onze werkwijze te kunnen gebruiken in zijn/ haar leven. Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn voor iemand uit de podiumkunsten, maar ook voor een docent, therapeut of manager. Volgens ons is het voor iedereen relevant om te leren vertrouwen op de intuïtie, zintuigen en lichaam.
Waar? Het Huis Utrecht.
Hoe? Er zijn slechts 20 plekken. Om een gevarieerde groep samen te stellen, maken we vooraf een selectie op basis van je motivatie.

Stuur vóór 1 februari een e-mail naar Anemone@schweigman.org en geef in een aantal zinnen aan waarom je denkt de Winterschool goed te kunnen gebruiken in je leven/ dagelijkse (werk)praktijk. Uiterlijk 5 februari sturen we een reactie.
> Let op: We blokkeren een aantal plaatsen voor 11 maart, dus je hoeft geen kaartjes dubbel te kopen!

Kosten
: €195 euro. Er is een kortingsprijs van €170 voor laatstejaars studenten en starters (max. twee jaar geleden afgestudeerd).

Tijdschema Winterschool

Programma Schweigman& Basis 11 maart

13:00 Inloop
13:30 Welkomstwoord
13:45 – 15:15 Workshop: Ervaar op een toegankelijke en speelse manier de fysieke werkwijze van Schweigman&.
15:30 – 17:00 Lezing: Boukje Schweigman en Ibelisse Guardia Ferragutti (mime maker en speler bij Schweigman&) vertellen over de publieksbeleving, hun inspiratiebronnen en werkwijze. Er is alle ruimte voor vragen.
17:00 – 18:00 Borrel


Programma Schweigman& Intensief 11 t/m 13 maart

 

woensdag 11 maart – Schweigman& Basis (zie programma ‘Schweigman& Basis)

donderdag 12 maart – Schweigman Intensief (deel 1 – Ervaren en Spelen)
09:30 Inloop
10:00 Masterclass: Ervaren en Spelen.
De Winterschool Intensief richt zich op het rituele karakter van onze voorstellingen, waarin de beleving van de toeschouwer of deelnemer centraal staat. We openen je creativiteit via uiteenlopende oefeningen, van kung fu tot zintuigenprikkelende spellen. Schud je zintuigen wakker en zet je lichaam in beweging! Er is alle ruimte om je vragen te stellen, het gesprek aan te gaan en de verbinding te zoeken met je eigen (werk)praktijk. Trainers: Boukje Schweigman en Anemone Oostvriesland
13:00 Lunch
14:00 Vervolg masterclass: Ervaren en Spelen
17:00 Uitloop

 

vrijdag 13 maart – Schweigman& Intensief (deel 2 – Creëren)
09:30 Inloop
10:00 Masterclass: Creëren
Een actieve vertaalslag naar je eigen leven of werk met o.a. verdiepende oefeningen waarin het luisterend lichaam aangezet wordt en de creativiteit kan stromen. Vervolgens pas je de kennis toe door zelf een ervaring te creëren voor de ander, waarbij steeds de beleving en het onderzoek centraal staan.
13:00 Lunch
14:00 Vervolg masterclass 2: Creëren
17:00 Borrel

 

Deel Facebook Twitter LinkedIn Email