Beleef de mime op het Zéro – Mime & Performance Festival: het eerste tweedaagse festival in Nederland dat geheel gewijd is aan fysiek en beeldend theater. Verwacht nieuwe en gevestigde makers, locatievoorstelling naast grote zaalproducties, troostrijk naast schurend, binnen én buiten de Meervaart 15 en 16 december 2022. Met o.a. turboslapstick performance Knock-Out en Erosion, winnaar BNG Bank Theaterprijs.

De mime in Nederland is veelzijdig: het raakt soms aan beeldende kunst, beweegt zich soms richting tekst, maar laat zich ook inspireren door moderne dans, film en muziek. Het is fysiek, associatief, poëtisch. Juist dit brede, interdisciplinaire karakter wil het nieuwe Zéro Mime & Performance Festival laten zien.

Bekijk naast Knock-Out van Jakop Ahlbom Company& ISH Dance Collective de nieuwste voorstelling van mimeduo ROTOR (winnaar van de BNG Bank Theaterprijs), recent werk van jonge mimemakers en performers, installaties en nagesprekken. Geen mime-kenner? Bezoek een nagesprek of volg de Kijkcursus mime: een oefening in kijken.

ZÉRO: Een wereld om je te verwonderen en te laten raken. Een festival van Stichting Mimeplatform Nederland: Jakop Ahlbom Company, Golden Palace en Schweigman& i.s.m. de Meervaart.

Zéro – Mime & Performance Festival
Meervaart Amsterdam
don 15 december en vrij 16 december 2022
Kaarten

Programma 15 & 16 december

Knock-Out – Jakop Ahlbom Company& ISH Dance Collective
Fysieke comedy over hebzucht en gierigheid, geïnspireerd op de films van de Coen Brothers en Jackie Chan. Vol acrobatische trucs en visuele effecten. Laatste voorstelling van de tournee!

Erosion – performancecollectief ROTOR
Nu de balans tussen mens en natuur een kantelpunt nadert, gaan de performers op een poëtische manier in dialoog met een dreigend landschap. Winnaar BNG Bank Cultuurprijs 2022.

Apocalypse – Tamar Blom
Hoe legitiem is de angst voor het gloren van onze laatste dagen? Deze installatie markeert hoe onze verhouding tot de wereld in de laatste tweehonderd jaar drastisch is veranderd.

A ship called Somnium – Rachel Schuit (buitenlocatie)
Een theatrale individuele ervaring over gekoesterd en gedragen worden. Al liggend op het water, met al je zintuigen open, ervaar je de omgeving op een heel nieuwe manier.

This is not a lament, it’s the scream of a bird of prey – Francesca Lazzeri & Maja Grzeczka
In een fysiek spel van tederheid, daadkracht, pijn, woede, zorg en verlangen verkennen Maja Grzeckza en Francesca Lazzeri de grenzen tussen het eigen ik en de ander, tussen willen en afwijzen, tussen overgave en opstaan.

De voorstelling met misschien wel de langste opkomst ooit – Elias de Bruyne (buitenlocatie)
De voorstelling met misschien wel de langste opkomst ooit probeert een voorstelling te zijn met misschien wel de langste opkomst ooit.

Ik ga misschien wel even zitten – Lara van Hoof en Sanne Bokkers
Een benauwende performance van drie gewone mensen, die onverwachts op deze gewone plek zijn beland, met andere gewone mensen, waar ze zich gewoon gaan gedragen.

Kijkcursus mime
Floor van Leeuwen biedt een kijkcursus mime: een warming-up voor de toeschouwer en oefening in kijken.

Gastvrouw: Dorothy Blokland