Winterschool 2024

Iedereen heeft het druk en ons piekerende hoofd maakt overuren. In het werk van Schweigman& word je uitgenodigd om de zintuigen te openen en weer te luisteren naar je lichaam, om zo dichter bij jezelf en bij elkaar te komen.

Hoe doen wij dit?
De jaarlijks terugkerende Winterschool is een dag waarop je op een laagdrempelige manier kennismaakt met onze unieke werkwijze. De dag bestaat uit die een korte fysieke workshop en een verdiepend gesprek. Aan de hand van zintuiglijke oefeningen onderzoeken we wat het betekent om kwetsbaar te zijn, te vertrouwen op de eigen intuïtie en weer nieuwsgierig en onbevangen in de wereld te staan. We omarmen het ‘niet-weten’; een open, nieuwsgierige houding naar de wereld om ons heen. In het verdiepende gesprek vertellen we over onze maakprocessen en inspiratiebronnen en is er ruimte voor jouw vragen.

 

Voor wie?
Voor iedereen die eens dieper wil duiken in de werkwijze en filosofie van Schweigman&.
Voor alle liefhebbers, studenten en vakgenoten die meer willen weten over hoe wij te werk gaan. Er is veel ruimte voor vragen. Ervaring met theater maken of spelen is niet nodig.


Winterschool 2024
In de Winterschool maak je kennis met onze werkwijze en de filosofie waarop die gestoeld is: de fenomenologie. Niet ons verstand, maar onze zintuiglijke ervaring is de eerste bron van kennen en weten over onszelf en de wereld om ons heen.  

De Winterschool heeft elk jaar een ander thema. In 2024 duiken we in de wereld van prikkels en onze acht zintuigen. In al ons werk staan het lichaam en de zintuigelijke waarneming centraal. Maar niet eerder verdiepten we ons dusdanig in hoe je lichaam en brein al die prikkels eigenlijk verwerken. De prikkels als fenomeen op zich.

Schweigman& legt zich toe op een onderzoek naar hoe prikkelverwerking voor iedereen anders werkt. Hieruit komen verschillende prikkel-ervaringen voort in de vorm van fysieke installaties en workshops. Hoe we dit onderzoek doen en hoe we hiermee vervolgens theatrale ervaringen creëren, delen we graag met je tijdens deze Winterschool.

Programma
woensdag 14 februari
start: 12u00
einde: 16u30

Locatie 
Community Overvloed, Arkansasdreef 20/2A, Utrecht
Bereikbaar per openbaar vervoer (U-OV Bus/U-Flex) , fiets of auto.

Trainers
Boukje Schweigman en Anemone Oostvriesland

Kosten
Met de Winterschool willen we een laagdrempelige manier bieden om kennis te maken met onze werkwijze. Om toegankelijk te zijn voor iedereen bieden we een gereduceerd tarief, in de wetenschap dat niet iedereen hetzelfde te besteden of gelijke kansen op de arbeidsmarkt heeft. Heb jij minder te besteden of loop je inkomsten mis omdat je bent wie je bent? Koop dan een gereduceerd ticket en krijg 13% korting (gebaseerd op de huidige gemiddelde loonkloof van 13% tussen mannen en vrouwen) op het reguliere tarief van €20,-. No questions asked!

Aanmelden doe je door ons een e-mail te sturen o.v.v. Aanmelding Winterschool 2024. Na aanmelding ontvang je het open betaalverzoek via je mail en na betaling is jouw plekje definitief geboekt. We hebben plek voor een beperkt aantal deelnemers en aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Dus heb je interesse? Meld je aan voor Winterschool 2024!