menu

Steun ons

Draagt u Schweigman& een warm hart toe? En wilt u ons steunen?

Heel graag! Uw financiële bijdrage, groot of klein, is voor ons van groot belang. Draag bij aan de toekomst van onze gezelschap. Wil je geen geld doneren, maar heb je wel tijd? Steun ons dan als vrijwilliger.

Schweigman& heeft sinds 2006 een unieke plek veroverd in het Nederlandse theaterlandschap met een reeks toonaangevende en prijswinnende theatervoorstellingen. De even speelse als indringende producties worden wereldwijd hooggeprezen en gezien als enig in hun soort: een wervelend lichaam in een kring van publiek, een labyrintische reis door binnen en buiten, licht en donker, zoekende lijven in een zaal vol aarde of danseressen gevangen in een arena met roterende wieken. Door de zintuigen te prikkelen en te ontregelen, geven de voorstellingen een verfrissende kijk op onze alledaagse werkelijkheid en menselijkheid.

 

Schweigman& is een dynamische organisatie met een open, positieve blik naar de toekomst. Jaarlijks maken wij een nieuwe voorstelling op locatie of in de zaal en spelen diverse voorstellingen uit ons repertoire in binnen- en buitenland. Ook ondersteunen we nieuwe talenten door ze te begeleiden in hun ontwikkeling tot autonome theatermakers met hun eigen organisatie. Schweigman& stimuleert hiermee de groei en ontwikkeling van jong artistiek en zakelijk talent in de kunst en cultuur. Sinds 2017 hebben we een hoogwaardige educatie- en outreachprogramma opgebouwd waarin we werken met diverse publieksgroepen, bedrijven en onderwijsinstellingen.

U kunt ons ondersteunen in al deze activiteiten met een financiële bijdrage, als schenker, sponsor of bedrijfsrelatie. Uw steun draagt bij aan de blijvende ontwikkeling van onze gezelschap in al haar facetten.

ANBI

Stichting Stuim/ Schweigman& beschikt over de ANBI-status Culturele Instelling, Algemeen Nut Beogende Instelling. Donateurs van culturele ANBI’s hebben daarom in het kader van de Geefwet extra belastingvoordeel.  Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Onderneming die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. Meer documentatie betreffende onze ANBI-status: Culturele Instelling vindt u hier.