Marinke Eijgenraam: van Senegal tot Oerol

Schweigman& ondersteunt Marinke Eijgenraam in haar ontwikkeling als nieuwe maker.
Je kent haar wellicht van de Schweigman& voorstellingen Wiek, Zweep of Spiegel.

Tu peux pleurer
In maart heeft Marinke zich samen met Wiek-danser Luana van Eekeren en For The Time Being en Dreef performer Ivar Schutte in Dakar Senegal overgeleverd aan de Sabar dans: een energieke en uitbundige dans die een hoop positiviteit genereert. In de onderzoeksweek die volgde, hebben zij onderzocht hoe wij ons in Nederland door deze dans en de bijbehorende gebruiken kunnen laten inspireren. Missen we iets in het vieren van onze positieve emoties en kunnen we de vragen die dit oproept aan de hand van een voorstelling invoelbaar maken?

Atelier Oerol en Over het IJ
Als een van de nieuwe makers van het Atelier Oerol en Over het IJ presenteert Marinke komende zomer de uitkomsten van het onderzoeksproject: In Ogenschouw – een bedrieglijke belofte tot gronden. Voorafgaand aan het vertrek naar Terschelling werkt ze in mei samen met een proefpubliek in residentie bij het Strandlab Almere. Wil je meedoen als proefpubliek? We houden je op de hoogte.

Schweigman& talentontwikkeling
Sinds 2017 ondersteunt Schweigman& een aantal nieuwe makers: Marinke Eijgenraam, Rotor, Vege Lijf en Wild Vlees. Ze krijgen begeleiding van het Schweigman&-team en productionele ondersteuning bij het maken van onderzoeksprojecten.

Deel Facebook Twitter LinkedIn Email