Meet the performers: Rosanna

Eros is gemaakt door zes ijzersterke performers en twee drummers. Rosanna ter Steege is de vierde performer van Eros die we aan je voorstellen. Zij was eerder al te zien in de locatievoorstelling Erf en in Huid.

1

Rosanna houdt van: schrijven, contact maken en in contact zijn, koken, wandelen, warmte, lezen, nieuwe plekken ontdekken, cultuur, knuffels, dromen, iets doen zonder doel, shaken!

4
HUiD_Sofie Knijff

Rosanna over werken met Boukje:
‘Boukje voelt als thuis. Om na Erf en Huid weer terug te komen bij haar voor Eros is een heel warm gevoel. Boukje ziet je echt en heeft de kwaliteiten je dit ook te laten voelen en weten. Dus energetisch en in het woord is zij heel sterk in zich met je te verbinden. Ze creëert een veilige ruimte waarbinnen ik als performer voel dat niks ’te gek’ is, alles kan uitgeprobeerd worden. Het triggert mij om mezelf volledig en in overgave te laten zien. Het brengt me op een ontdekkingsreis binnen in mezelf terwijl we tegelijk tijdig ook creëren met elkaar, in creatie en uitvoering van de voorstelling. Zo geeft Boukje mij het cadeau mezelf te ontwikkelen binnen haar werk. Daarin komt er soms naar buiten dat wat diep in mij verscholen ligt, dat naar buiten wilt komen en maakt dat haar werk voor mij als innerlijke bevrijding voelt.’

Foto: Sofie Knijff

Rosanna over het thema vrouwelijke sensualiteit:

‘Vrouwelijke sensualiteit, ik was me een aantal jaar geleden er niet eens van bewust wat dit eigenlijk voor mij inhield en betekende. Ik wilde toen ik opgroeide altijd ‘one of the boys’ zijn, omdat ik dacht zo beter de wereld aan te kunnen. Ik dacht een gedeelte van mijn vrouwelijkheid te zijn verloren. Maar zij bleek er nog altijd te zijn. Sensualiteit is voor mij een gegeven waarbij de zoektocht in het zintuiglijke ervan nooit ophoudt. Er valt altijd meer en meer te ontdekken. Het is een zachtheid en speelsheid die kan bestaan als er veiligheid en vertrouwen is. Een prachtig thema om mee te werken, met zoveel facetten. Een thema dat we aanraken met zoveel andere vrouwen, wat mij uit mijn isolement van mijn eigen zoektocht trekt. 

10

Dankbaar dat ik dit met al deze prachtige vrouwen kan delen. Dat het mij verrijkt en verdiept en dat ik een enorme kracht ervaar wanneer we gezamenlijk de sensualiteit op de vloer aanraken. Zoveel liefde is daar de bron.’

 

Eros: te zien in 2022 en 2023
Bekijk de speeldata.

Deel Facebook Twitter LinkedIn Email