Meld je nu aan voor de Basistraining 2023!

Basistraining 2023

Altijd al eens in de werkwijze van Schweigman& willen duiken? Ervaar aan den lijve wat er bij onze maakprocessen komt kijken in de Schweigman& Basistraining. Dit betekent vier dagen de vloer op met oefeningen geïnspireerd op de abstracte mime, fysiek theater, chi kung, kung fu, sjamanisme en haptonomie. 

Geïnteresseerd in ons werk en wil je de wereld daarachter leren kennen? Meld je dan aan vóór 14 september 2023 door het online aanmeldingsformulier in te vullen. 

Over Schweigman&
Doordat we in het dagelijks leven veel in ons hoofd zitten, verliezen we de verbinding met ons lichaam en alles wat het lijf ons kan vertellen. Zo raken we verwijderd van onszelf, en van elkaar.

Het lichaam is leidend in het creatieve proces bij Schweigman&. Volgens Schweigman& moeten we meer vertrouwen op ons lijf, op onze intuïtie en de ontmoeting met de ander. We openen onze zintuigen en onze verbeelding, en onderzoeken wat het betekent om kwetsbaar te zijn, te vertrouwen op de eigen intuïtie en weer nieuwsgierig en onbevangen in de wereld te staan.

Waarom een Basistraining?
Naast de voorstellingen die Schweigman& maakt, delen we onze waarden en drijfveren ook graag op een directere manier. Namelijk via workshops en trainingen. In de loop der jaren heeft Schweigman& een eigen werkwijze ontwikkeld, die ten grondslag ligt aan onze voorstellingen. Omdat er een grote behoefte is bij ons publiek, vakgenoten en geestverwanten (ook binnen andere werkvelden) om dieper in de wereld achter de voorstellingen te duiken, bieden we sinds 2017 verschillende trainingen aan, waarin je je als deelnemer onderdompelt in onze visie, onze inspiratiebronnen en onze manier van theatermaken. Een mooie manier van bijscholing en persoonlijke ontwikkeling. 

Vanaf dit jaar bieden we de Basistraining aan als verdiepende training voor een brede doelgroep. Voor een specifiekere groep van makers en performers binnen de podiumkunsten bieden we een vervolg aan in de vorm van de Makerstraining. De Makerstraining start in 2024, meer informatie volgt binnenkort op onze website.


Voor wie?

  • Ben je geïnspireerd door onze voorstellingen en wil je alles weten over onze maakprocessen?
  • Heb je van ons werk gehoord of weleens iets gezien en voel je een verwantschap met je eigen vakgebied?
  • Ben je een student of professional in de podiumkunsten of de culturele sector (bijv. performer, beeldend kunstenaar, regisseur, scenograaf, danser, acteur, muzikant, student ArtScience, …) en wil je weten wat óns inspireert en hoe we daarmee te werk gaan?
  • Ben je een docent theater, dans, beeldende kunst of muziek en op zoek naar inspiratie?
  • Eerder een training gevolgd en behoefte aan meer?

Dan is de Basistraining iets voor jou!


Aanmelding
Om genoeg aandacht voor iedereen te hebben, kiezen we ervoor om met een groep van maximaal 15 deelnemers te werken. We werken graag met een gevarieerde groep mensen, in leeftijd en beroepsachtergrond. Mochten er meer aanmeldingen zijn dan dat we plek hebben, dan maken we een selectie om de variatie te waarborgen. Daarom ontvangen we graag je aanmelding graag voor 14 september 10:00uur. Op 15 september 2023 ontvang je bericht over jouw aanmelding.

>>> Geef je hier op 

Wanneer en waar? Vier hele dagen in het najaar van 2023 van 10:00 tot 16:30 uur
donderdag 21 september, vrijdag 22 september, donderdag 12 oktober en vrijdag 13 oktober
Locatie: Danszaal Overvloed, Arkansasdreef 20 in Utrecht

Kosten
De kosten bedragen €380,- voor 4 hele dagen
Studenten of alumni die korter dan 2 jaar geleden afgestudeerd zij, ontvangen 50% korting, kosten bedragen €190,-

We denken graag mee in het vinden van een oplossing voor mensen voor wie de training heel relevant is, maar voor wie de kosten niet (geheel) op te brengen zijn.

Trainers
Trainers zijn artistiek coördinator van Schweigman& Anemone Oostvriesland en artistiek leider Boukje SchweigmanVoor tussentijdse vragen kun je terecht bij Sara Lisa Verbrugge sara@schweigman.org / 0644205687

 

Deel Facebook Twitter LinkedIn Email