Prikkel zoekt vrijwilligers

Beste vrijwilliger, wij zoeken jou!


Prikkel

Op dit moment is Schweigman& in volle gang bezig met het project ‘Prikkel’. Prikkel is een meerjarig onderzoeksproject naar hoe onze prikkelverwerking in elkaar steekt, hoe lichaam, brein, en omgeving op elkaar inwerken. Samen met Buitenplaats Doornburgh, het UMC Utrecht en de HKU maken wij een zintuiglijke tentoonstelling over neurodiversiteit en prikkelverwerking.

Binnenste Buiten
Voor één van de installaties hebben we jouw hulp als vrijwilliger nodig. ‘Binnenste Buiten’ is een unieke installatie die de relatie tussen de buitenwereld en ons innerlijke zelf verkent. Deze installatie benadrukt de kracht van tactiele ervaringen en diepe druk om de proprioceptie te activeren, ons zintuig waarmee we ons eigen lichaam van binnenuit kunnen waarnemen. Het doel is dat bezoekers deze installatie betreden en de magie van de ervaring omarmen.


Waarom vrijwilliger worden

Als begeleider bij de installatie ‘Binnenste Buiten’ speel je een cruciale rol in het creëren van een unieke en betoverende ervaring voor deelnemers.

Je zult:
Mensen helpen die snel overprikkeld raken om opnieuw verbinding te maken met hun innerlijke rust.
Bijdragen aan een project dat de kracht van kunst en zintuiglijke prikkels verkent.
Deelnemen aan een inspirerende gemeenschap en meewerken aan het meerjarig onderzoeksproject Prikkel.

Omschrijving werkzaamheden
Als begeleider is het de bedoeling dat je de deelnemers (max 2 per keer) door een zeer intense ervaring begeleidt. Belangrijk is dat de bezoeker het vertrouwen voelt om zich hieraan te kunnen overgeven. Jouw aanwezigheid speelt hierin een grote rol. Hierbij is het belangrijk dat je het fijn vindt om mensen op hun gemak te stellen en dat je weet wanneer je naar de achtergrond moet bewegen.

Hoe kun je meedoen?
Schweigman& heeft een introductieavond gepland om de tentoonstelling en de installatie met elkaar door te nemen.
De introductieavond wordt door Boukje Schweigman zelf begeleid en zal plaatsvinden op Buitenplaats Doornburgh in Maarssen, vlakbij Utrecht. (let op: ben je niet beschikbaar op de introductie avond, dan kunnen we altijd kijken of we iets anders kunnen regelen):

Dinsdag 21 november van 19:00 – 21:00

De tentoonstelling is tot en met 7 januari 2024 op de dagen woensdag tot en met zondag van 10:00u tot 17:00u geopend.
Op deze dagen verdelen we voor vrijwilligers in twee shifts:

Van 10:00 tot 13:30
Van 13:30 tot 17:00

Wij geven de voorkeur aan vrijwilligers die minstens 4 shifts in de genoemde periode beschikbaar zijn. De locatie is Buitenplaats Doornburgh, adres: Diependaalsedijk 17 Maarssen

Wat krijg je?
Helaas is er geen vrijwilligersvergoeding beschikbaar, maar je krijgt een kijkje achter de schermen en we zijn je alvast eeuwig dankbaar!

Vrijwilligers die zes shifts of meer komen helpen krijgen een Schweigman&-shirt.
Voorafgaand of na afloop van je shift zorgen wij voor de lunch.
Voor alle vrijwilligers is er een reiskostenvergoeding beschikbaar, op basis van 2e klas treinkaartjes met korting of € 0,21 per km, tot een maximum van 150 km (retour).*

Voel jij je geprikkeld en enthousiast om mee te werken aan dit bijzondere project? Mail dan zo snel mogelijk naar doortje@schweigman.org en laat weten welke dagen je beschikbaar bent als begeleider. Uiteraard kan je dit altijd later nog aanvullen.

We zien je heel graag terug als vrijwilliger bij Prikkel!

* Om die uitbetaald te krijgen kun je een mail sturen naar info@schweigman.org met daarin je naam, woonplaats en bankrekeningnummer en een overzicht van je OV-uitgaven (treinkaartjes of OV-chipkaart overzicht) of kilometers.

Deel Facebook Twitter LinkedIn Email