Ervaar Binnenste Buiten opnieuw!

Van 1 – 4 februari 2024 zijn we onderdeel van Beyond the black box; een festival in De Brakke Grond in Amsterdam waar je op een ontdekkingstocht door het hele gebouw installaties en performances ervaart die je waarneming oprekken. Schweigman& presenteert er de installatie Binnenste Buiten.

Bij Binnenste Buiten ervaar je – door plaats te nemen in een vacuümpak waar langzaam de lucht aan wordt onttrokken – diepe druk over je hele lichaam. Door deze druk word je je bewust van je proprioceptie; de zenuwuiteinden tussen spieren en gewrichten waarmee je signalen vanuit je eigen lichaam gewaarwordt. Je prikkelregulatoren treden in werking en helpen je de grens tussen wat ‘binnen’ en wat ‘buiten’ is te bepalen. Hoe dit werkt is zeer persoonlijk en fluïde. Een intieme ervaring waarbij je je aandacht naar binnen richt en het grensgebied tussen ‘binnen’ en ‘buiten’ verkent.

Boukje ontwikkelde deze installatie samen met performancekunstenaar Johannes Bellinkx voor de tentoonstelling Prikkel, die nog t/m 7 januari te zien is op Buitenplaats Doornburgh in Maarssen. Misschien heb je de installatie daar wel ervaren. Maar wat gebeurt er met je waarneming, wanneer je ‘the white cube‘ van een museum verruilt voor een plek waar een overdaad aan externe prikkels je aandacht vragen?

Kom het beleven tijdens Beyond the black box!

Beyond the black box hanteert een pay-that-you-can principe. Bekijk hier het hele programma, bestel je dagpas en reserveer kosteloos een timeslot om Binnenste Buiten (opnieuw) te ervaren.

 

Deel Facebook Twitter LinkedIn Email