Schweigman& x Dwarslopersfestival – 13 april

Op zaterdag 13 april is Schweigman& onderdeel van het Dwarslopersfestival dat dit keer het thema ‘De Vrije Mens’ heeft. Anemone maakte voor het festival met studenten van de Vrije Hogeschool de performance STROOM.

We bewegen ons dagelijks door een wereld die zo snel gaat en zo gericht is op cognitie, dat we lijken te vergeten dat we, behalve een denkend hoofd, ook een heel lijf hebben dat waarneemt, voelt, een beleving heeft, energie kan genereren, kan genieten. Zich kan openstellen of juist afsluiten. Een eigen wijsheid heeft.

Wat betekent het om een menselijk lichaam te hebben? Wat als we de energie in ons lichaam volgen? Wat wil er dan bewogen worden? Wat wil er gehoord, gevoeld en gezien worden?

In Stroom gaan 12 jonge spelers op zoek naar de verbinding met hun lijf. En de verbinding met elkaar. Op zoek naar de vrije beweging. De oordeelloze en eerlijke poging van jezelf tot uiting brengen. Losbreken van wat ons remt om ons lichaam, het lichaam, weer volledig te bewonen. Als we onze blokkades onder ogen komen, op zoek gaan naar de barsten in ons geïnternaliseerd systeem, dat ons soms tegenhoudt in zijn wie we echt zijn.

Als we door de barsten een glimp kunnen opvangen van onze pure kern. Als we loskomen van erfenissen waar we niet om hebben gevraagd. Kunnen we dan in vrijheid dansen op de dansvloer van het leven?

De zoektocht begon vanuit de Abayomi.

Een Abayomi is een poppetje dat moeders voor kinderen maakten, die door Europeanen werden verscheept van Afrika naar Zuid Amerika: Wat er ook met je wordt gedaan, wat de omstandigheden ook zijn, het is jouw geboorterecht om levenslustig te zijn, te blijven spelen, plezier te beleven, te genieten, jouw levensenergie te laten stromen – laat dat je niet afnemen.

>>> Klik hier voor meer informatie over STROOM

>>> Klik hier voor informatie & tickets voor het Dwarslopersfestival

STROOM is een maakproject van studenten van de Vrije Hogeschool o.l.v. Anemone Oostvriesland van Schweigman&. Stagiair: Gaia op de Weegh.

Deel Facebook Twitter LinkedIn Email