Dagmar Bokma (Assen, 1978) studeerde Kunsteducatie en begon in 2003 aan haar eerste baan in het culturele veld, waar haar voorliefdes voor theater, psychologie en taal samenkwamen in haar werk. Ze leerde het publiciteitsvak bij het Utrechtse theatercollectief Growing up in public. Na vijf jaar maakte zij de overstap naar De Paardenkathedraal -wat later De Utrechtse Spelen en Theater Utrecht werd- waar zij haar vakkennis en kunde op het gebied van marketing, publiciteit en communicatie uitbreidde. Naast haar baan volgde ze in 2010 de opleiding Marketingcommunicatie B, om die kennis verder te verstevigen.
Ze werkte 11 jaar met veel plezier voor het Utrechtse stadsgezelschap. In 2016 vestigde ze zich daarnaast als zelfstandige en gaf o.a. les in haar vakgebied op de HKU en de Hogeschool Utrecht. In 2019 maakte ze definitief de stap naar zelfstandigheid en ging aan de slag bij o.a. Het Nationale Theater, Gouden Haas en Marjolijn van Heemstra. Sinds mei 2023 werkt zij ook voor Schweigman&.

Het liefst werkt Dagmar zo dicht mogelijk op het artistieke proces, omdat daar de basis ligt
voor doorleefde en inhoudelijke campagnes. In de keuze van haar opdrachten gaat ze altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, zoals uitstapjes naar opera en festivals en naar een combinatie tussen gevestigde gezelschappen en beginnende makers.

 “Ik herinner me ontzettend goed hoe ik jaren geleden op van m’n sokken werd geblazen door Blaas. De verwondering die ik voelde over de transformatie en de transitie die ik door daar op dat moment bij te zijn voelde, is daarna nooit meer geëvenaard.

—Dagmar over haar favoriete voorstelling