Meet the performers: Luana

Luana: “Ik heb heel erg genoten van Wiek, de vorige productie met Boukje. Dat is een van de mooiste en zwaarste ervaringen in mijn carrière geweest. Het was een bijzonder stuk om te mogen doen en te ervaren met mijn collega’s.

Omdat Wiek een remake was van een voorstelling uit 2008, kreeg ik de performance aangeleerd. Het verschil met Eros is dat ik het maakproces vanaf de start heb mogen meemaken.

We hebben met de groep veel kunnen delen en veel mooie en soms zware gesprekken gevoerd. Vanuit daar zijn we met elkaar gaan improviseren. Het maken vanuit improvisatie geeft iets heel vrij’s en we kunnen heel diep gaan in het lichaam en gevoel. Het vrij en vrouwelijk mogen bewegen – zonder bang te zijn dat je een verkeerd signaal afgeeft – is vooral nu in deze tijd belangrijk.

Veel improvisaties begonnen vanuit sjamanistische rituelen en ceremonies, geleid door Ibelisse. Veel van deze rituelen stammen af van de Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse cultuur. Omdat mijn roots hier ook liggen voel ik een nieuwe connectie met mijn afkomst. Ik ben nieuwsgierig naar de Braziliaanse indigenous en Afrikaanse kant die nog in mij schuilen.

Het is wederom een intens stuk. Het zorgt voor intensiteit, uitputting, viering, vertrouwen, contact met het publiek en totale overgave.”

Foto: Bowie Verschuuren
Deel Facebook Twitter LinkedIn Email