Theun Mosk (Ijlst, 1980) is scenograaf en lichtontwerper en werkt samen met Boukje Schweigman sinds ze elkaar ontmoet hebben op de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Hij was medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van het concept en de vormgeving van veel van het repertoire van Schweigman&.

“Iemand zegt iets, je reageert daar op en uiteindelijk worden de ideeën beter.” Theun Mosk gelooft heilig in het stapelen van ideeën én in het nut van jezelf nooit beperken tot een stijl of techniek. Als theatermaker, decor- en lichtontwerper en maker van autonome installaties werkt hij graag samen, al sinds zijn afstuderen aan de Amsterdamse Academie voor Theater en Dans (opleiding Theatermaker, techniek en theater). Vaak zijn dat veelvuldige samenwerkingen waarin hij met een artistiek team werkt aan een eigen taal. Mosk ontving in 2007 de Charlotte Köhler Prijs, werd in datzelfde jaar en in 2011 geselecteerd voor de Praag Quadriënnale, en won in 2017 de Prosceniumprijs voor zijn wezenlijke bijdrage aan het Nederlandse toneel.

Mosk werkte naast Boukje Schweigman met o.a. Michel van der Aa, Robert Wilson, English National Opera, Jetse Batelaan, Piet Paris, Ann van de Broek, Design Museum Den Bosch, David Mitchell, Nederlands Dans Theater, Medhi Walerski, Maritiem Museum, IFFR, Toneelgroep Oostpool, Arnhem Fashion Biënnale, Mattijs van Bergen, Nederlands Fotomuseum Rotterdam, Oerol Festival, Ballet BC Vancouver, Theaterfestival Boulevard, Veenfabriek/Paul Koek, Toneelhuis Antwerpen, Theater Rotterdam, Touki Delphine en het Fries Natuurmuseum voor de Europese Culturele Hoofdstad 2018.

Meer informatie over het werk van Theun is te vinden op zijn website.

“Erf – we werkten met een groep van 60 mensen met verschillende achtergronden, jong en oud, aan de rand van een bos, het was bijzonder om in het proces te zien hoe verbonden iedereen werd en hoe voelbaar dat ook was voor het publiek, een zeer bijzondere ervaring.”

—Theun over zijn favoriete voorstelling