Vacature: coördinator PR, marketing & communicatie Schweigman& en Boogaerdt/VanderSchoot

Ben jij een proactieve en enthousiaste marketeer met affiniteit voor fysiek en beeldend theater? Dan maken we graag kennis met jou.

Wie zijn wij?
Boukje Schweigman, Suzan Boogaerdt en Bianca van der Schoot kennen elkaar van de Mime-opleiding van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Ondanks dat hun werk diep verankerd is in de conceptuele traditie van de Nederlandse Mime, hebben ze een praktijk opgebouwd die verschillende kunstdisciplines combineert.

Schweigman&
Het Utrechtse theatergezelschap Schweigman& maakt voorstellingen op het snijvlak van muziek, dans en beeldende kunst. Het werk van Schweigman& zet je zintuigen op scherp, laat je waarnemen met je hele lichaam en vergroot zo de betrokkenheid op de wereld om je heen. Onze woordeloze voorstellingen zijn te zien in heel Nederland en ook in het buitenland. We spelen in theaters én op locatie.

Boogaerdt/VanderSchoot
Het kunstenaarsduo Suzan Boogaerdt en Bianca van der Schoot werkt al samen sinds ze in 1999 afstudeerden aan de Mime-opleiding.  Boogaerdt/VanderSchoot’s werk wordt vaak omschreven als fysieke performance en video-installatie ineen—een synergie tussen de podiumkunsten en de beeldende kunst.

Het werk van beide gezelschappen leent zichzelf tot de grey space, de schemerzone tussen de black box en de white cube, waar ze zowel theatrale- als beeldende kunstregels en conventies oprekken. Omdat we inhoudelijk veel overlap hebben, kiezen wij ervoor om gezamenlijk een marketeer te werven. Hiermee creëren we gezamenlijk een functie voor meer uur in de week.

Wij zijn per direct op zoek naar een ondernemende coördinator pr-marketing en communicatie om de activiteiten van Schweigman& en Boogaerdt/VanderSchoot te promoten en communiceren met het publiek. Beide gezelschappen hebben een trouwe achterban van voorstellingbezoekers en deelnemers. We willen ook graag nieuwe publieksgroepen bereiken, o.a. jong, bi-cultureel, expats en bedrijven.

De functie is tweeledig: je werkt zowel strategisch als uitvoerend.  Je wordt onderdeel van twee hechte en dynamische kernteams. Je bent verantwoordelijk voor het aansturen van de marketing en communicatie en houdt rekening met het bereiken van de strategische doelstellingen van de organisatie. Je zult ongeveer drie dagen per week voor Schweigman& werken en een dag per week voor Boogaerdt/VanderSchoot.

Deel Facebook Twitter LinkedIn Email