Anemone Oostvriesland (Amsterdam, 1991) is regieassistent en medewerker educatie en outreach bij Schweigman&, in haar eigen woorden een gouden combinatie van functies. Anemone studeerde in 2015 af aan de opleiding Docent Theater ArtEZ in Arnhem. Tijdens de opleiding richtte zij zich vooral op het theatermaken en liep zij verschillende extra stages. Zo deed zij een regieassistentschap bij de voorstelling Circus in Veen (2014) van de PeerGroup onder regie van Floris van Delft, onderzocht zij educatie bij MAAS theater en dans en speelde ze mee in de cast van Erf (2015) van Schweigman&.

Na de opleiding werkte Anemone een aantal jaar fulltime als theaterdocent bij verschillende (jeugdtheater)scholen in Noord- en Zuid-Holland. Naast enkele regie-assistenties bij Boukje Schweigman heeft zij de afgelopen jaren de educatieafdeling van Schweigman& vormgegeven.

“De voorstellingen die ik tot nu toe gezien of mee gemaakt heb zijn allemaal heel verschillend. Maar mijn hart gaat het meeste uit naar For The Time Being en ERF.”

—Anemone over haar favoriete voorstelling