Jaartraining: save the date 14 december

Altijd al eens in de werkwijze van Schweigman& willen duiken? Ervaar aan den lijve wat er bij onze maakprocessen komt kijken in de Schweigman& Jaartraining. Dit betekent acht dagen gedurende het hele jaar de vloer op met speloefeningen geïnspireerd op de abstracte mime, fysiek theater, chi kung, kung fu, sjamanisme en haptonomie. Nieuwsgierig? Op 14 december maken we graag kennis met jou. (English? Check our English website)

Over Schweigman&
Doordat we veel in ons hoofd zitten, verliezen we de verbinding met ons lichaam en alles wat het lijf ons kan vertellen. Zo raken we verwijderd van onszelf, en van elkaar.

Het lichaam is leidend in het creatieve proces bij Schweigman&. Volgens Schweigman& moeten we meer vertrouwen op ons lijf, op onze intuïtie en de ontmoeting met de ander. We openen onze zintuigen en onze verbeelding, en onderzoeken wat het betekent om kwetsbaar te zijn, te vertrouwen op de eigen intuïtie en weer nieuwsgierig en onbevangen in de wereld te staan.

Waarom een jaartraining?
Binnen workshops kunnen we op een heel directe manier onze drijfveren en waarden delen. Dat doen we ook graag met jou, waarbij het uitgangspunt is dat we wederzijds leren van de uitwisseling. Daarom willen we in 2021 aan de slag met een kleine groep enthousiaste vakgenoten, om samen de essentie van een oefening of thema uit te diepen. Voor jou als deelnemer is het een goede nascholing of inspiratiebron voor eigen werk, én relevant voor je persoonlijke ontwikkeling.

Voor wie is het?
De Jaartraining is bedoeld voor professionals binnen het theater- of dansveld of mensen in de laatste fase van een vakopleiding.

  • Ben jij een danser die meer wil weten over de mime-benadering van beweging?
  • Of een mimer die een verdiepingsslag wil maken in het fysiek-zintuigelijke werk?
  • Of een theaterdocent die zijn/ haar werkveld wil uitbreiden?
  • Of een autodidact die weliswaar professioneel bezig is met theater of dans maar behoefte heeft aan meer onderbouwing?
  • Of een performer die de kracht van zijn kwetsbaarheid beter wil kunnen inzetten?

Dan is de Jaartraining iets voor jou. Language no problem!

Save the date: kom kennismaken 14 december
Op maandag 14 december organiseren we een kennismakingsdag, waarin we kijken of we bij elkaar passen. Naar aanleiding van deze dag doen we een selectie op basis van de samenstelling en diversiteit binnen de groep. We houden deze dag – en gedurende de Jaartraining – voldoende afstand; we zorgen ervoor dat de samenkomsten veilig zijn en conform de corona-maatregelen.
> Let op: We kunnen 11 december maar met slechts 30 mensen in een ruimte zijn, dus het zou kunnen dat we vooraf al een selectie moeten maken op basis van motivaties en C.V. 

Wanneer en waar? Acht hele maandagen in het jaar 2021
11 januari, 8 februari, 8 maart, 12 april, 10 mei, 14 juni, 13 september, 11 oktober en 8 november
Locatie: volgt nog, Utrecht

Trainers
Trainers zijn artistiek leider Boukje Schweigman en regieassistent Anemone Oostvriesland.

Aanmelden
De kosten van de Jaartraining zijn 850 euro (incl BTW). Vanaf vrijdag 13 november kun je je aanmelden via dit formulier. Voor tussentijdse vragen kun je terecht bij Anemone. 

Deel Facebook Twitter LinkedIn Email